S’archeologia e s’istòria de Crabas in su Salone de su Libru de Torinu

19/05/2022  -

Dae su 19 a su 23 de maju 2022 b’at a èssere in Torinu sa  de XXXIV editziones de su Salone de su libru. Assente pro more de sa pandemia in su 2020 e 2021, sa Regione Sarda torrat ocannu a partetzipare cun sas novidades de sos editores sardos assotziados a s’AES, cun cussos indipendentes ma at a èssere presente fintzas sa Fundatzione Mont’e Prama.

Initziativas diferentes ant a èssere dedicadas a personàgios sardos de importu mannu pro sa cultura sarda: su prèmiu Nobel Grazia Deledda, s’iscritore Giuseppe Dessì, su giurista Antonio Pigliaru e s’archeòlogu Giovanni Lilliu.

A pustis chi dae pagu ant torradu a iscavare in su giassu archeològicu de Mont’e Prama e ant agatadu àteras duas istàtuas de sos ‘gigantes’, b’est interessu mannu pro su territòriu de Crabas e pro s’archeologia sarda. In Torinu at a èssere presentada s’editzione noa de “La grande statuaria della Sardegna nuragica e i Giganti di Monte Prama” e sa ghia archeològica dedicada a Tharros a incuru de sa Fundatzione Mont’e Prama chi dd’at a presentare Carla Del Vais, professora de Archeologia fenìtziu-pùnica in s’Universidade de Casteddu.