Die de sa Limba Mama

15/02/2022  -

Sa Die internatzionale de sa limba mama est una tzelebratzione istituida, in su 1999, dae s'UNESCO pro promòvere sa diversidade linguìstica e culturale e su multilinguismu e resonare. Dae su 2000 si tzèlebrat ogni annu su 21 de freàrgiu pro avalorare sa limba mama e sa richesa culturale (e non solu) de tènnere limbas meda.

Prus de sa metade de totu sas limbas chi si faeddant in su mundu sunt in s’arriscu de si nch’ispèrdere. S'UNESCO tzèlebrat s'importàntzia de sa limba mama comente espressione de s'identidade culturale e pro s’importu chi sas diversidades de sas limbas  tenent in su si cumprèndere pare pare e pro su rispetu s’unu de s’àteru.

S’UNESCO – s’Organizatzione de sas Natziones Unidas pro s'Educatzione, s’Iscièntzia e sa Cultura – duncas, amparat sa diversidade linguìstica e ponet su multilinguìsmu a fundamentu de s’isvilupu de sas populatziones indìgenas.