PRÈMIU LITERÀRIU INTERNATZIONALI TZITADI DE TÀTARI ANNU 2024

06/03/2024  -

A su Prèmiu Literàriu Internatzionali Tzitadi de Tàtari podint pigai parti is traballus scritus in italianu, ingresu, ispanniolu, cadalanu, francesu, ma prus de totu in sardu (campidanesu, nuoresu, logudoresu) e me in is variedadis tataresu e gadduresu.

Su prèmiu bantat de tenni su patrocìniu speciali de sa Presidèntzia de sa Repùblica, de su Ministeru de is Benis Culturalis, de su Ministeru de sa Gioventudi e de sa Commissioni Natzionali UNESCO, in prus de cussu de su Comunu de Tàtari, de sa Provìntzia de Tàtari e de sa Presidèntzia de sa Càmera.

Su bandu est partziu in:

• setzioni A – Poesia giai publicada a imprenta, “Dedicau a Angelo Mundula”;

• setzioni B – Poesia mai publicada, “Dedicau a Maria Carta”, anca est agradèssia sa tradutzioni in lìngua italiana;

• setzioni C – Narrativa curtza – Contus, “Dedicau a Salvatore Mannuzzu”, anca est agradèssia sa traduzioni in lìngua italiana;

• setzioni D – Romanzu, “dedicau a Sergio Atzeni”;

• setzioni E – Cantautorau – testus po sa Mùsica, “dedicau a Marisa Sannia”.

Ònnia autori podit pigai parti finas a totu is setzionis, paghendi is cuotas chi si depint e rispetendi su regulamentu aposta.

Is òperas chi pertocant a is setzionis B e C s'ant a balutai a manera anònima.

A is bincidoris ant a andai prèmius a dinai, in prus nci at ai su Prèmiu speciali Giuria Scola e su Prèmiu speciali Sponsor.

Po ndi sciri de prus e a fini a fini bai a su giassu www.plics.org