Prèmiu de poesia in lìngua sarda Santu Antinu; setzioni finas po is piciocheddus de is iscolas

05/03/2024  -

Sa Pro Loco e s'Assòtziu Santu Antinu de Sèdilo pregonant sa de cincu editzionis (2024) de su Prèmiu de poesia in lìngua sarda “Santu Antinu”

Su Prèmiu incluit duas setzionis:
1) Poesia
2) Anàlisi de su testu.

Sa de duas setzionis est intregada a is iscolas e pertocat s'anàlisi de su testu.

• Podint pigai parti is istudiantis de is iscolas mèdias chi ant a cuncurri cumenti a grupu classi, agiudaus de una maista/maistu.
  • Podint pigai parti is istudiantis de is iscolas superioris chi podint cuncurri o a solus o a tropas de duus o tres istudiantis.

At a èssiri de fai s'anàlisi de sa poesia “Fippo operaju 'e luche soliana” de Pedru Mura, chi agatais aunida a su bandu. Is iscritus, chi iat a èssiri mellus chi fessint in lìngua sarda ( ma at a andai beni s'anàlisi finas in lìngua italiana) non depint èssiri prus longus de duas cartellas, cun carateri Times New Roman, mannesa 12, interlìnia 1.5, màrgini de 2.5 cm po parti).
    - In sa prima ipòtesi tocat a acapiai a s'anàlisi, unu paperi inui s'at a inditai cali est sa scola, sa classi, sa maista/su maistu chi at castiau su traballu. Is istudiantis chi ant a binci, s'ant a avisai intru de s'acabu de s'annu scolàsticu.
  • - Si, si pigat parti a sa segunda sutasetzioni is scritus tocat a ddus acumpangiai cun unu follu chi inditit chini est s'autori o is autoris e cali est sa scola e sa classi chi si frecuèntat.
    Is traballuis fait a ddus mandai a posta o cun una mail a is cuntatus de sa Pro Loco chi sunt inditaus in su bandu.
    At a èssiri una cumissioni tècnica a avalorai is traballus e a giai is prèmius.
  • Tocat a mandai is traballus non prus a tardu de su 20 de àbrili.
  • Is prèmius ant a èssiri intregaus su 19 de su mesi de argiolas po sa festa de Santu Antinu.
  • Su logu e s'oràriu de sa premiatzioni, dddu eus a comunicai apustis a is bincidoris e finas in is giornalis.
  • Custus sunt is cuntatus de sa Pro Loco :
    Pro Loco de Sèdilo, ancà Carta Pietro bia de Ugone nr. 24 – 09076 SEDILO (OR)
    nùmeru de telèfunu 3496281038, e-mail: prolocodisedilo@gmail.com