Su film A Voce Alta - La Forza della Parola de Stéphane de Freitas, Ladj Ly in su CSC-UNLA de Aristanis

14/07/2022  -

Capìtulu II: Su potere de su faeddu

Martis 19 de mese de argiolas a is 09,00 oras de merie (h.21.00) in su giardinu de su Tzentru Servìtzios Culturales, in sa carrera Carpaccio in Aristanis, ant a projetare su film A Voce Alta - La Forza della Parola de Stéphane de Freitas, Ladj Ly (Frantza, 2017, 109').

Su film - Ogni annu, in s'Universidade de Saint-Denis, a nord de Parigi, faghent una gara de oratòria chi prèmiat su mègius chi ddue leat parte de su distretu. Sos istudiantes arribant dae situatziones sotziales diferentes e imparant cun professionistas s'arte de faeddare in pùblicu. Su regista Stéphane de Freitas at imbentadu su progetu Eloquentia in su 2012, cun sa punna de agiudare sos giòvanos chi bivent in sas periferias a tènnere unu cunsideru bonu e artu de issos etotu e a manera chi non si agatent mai in dificultade pro more de comente  faeddant e de comente sos àteros ddos cunsìderant pròpiu ca benint dae sas periferias pòveras fintzas pro su chi est sa cultura e s’istrutzione.