Unu Seminàriu de educatzione finantziària in su Tzentru Servìtzios Culturales UNLA de Aristanis

11/10/2022  -

Giòbia 13 de santugaine 2022 a sas 05,30 de merie (h.17,30)

In sa sala de su Tzentru Servìtzios Culturales UNLA de Aristanis, in sa carrera Carpaccio

Seminàriu de educatzione finantziària

Pianificalamente
METTI IN CONTO I TUOI SOGNI/ PONE IN CONTU SOS BISOS TUOS

A incuru de Augusto Cancedda (Formadore Anasf – Coordinadore Territoriale pro sa Sardigna)

Argumentos:
Definitzione de educatzione finantziària
Situatzione de s’alfabetizatzione finantziària in Itàlia
Mudada in èssere
Sa pianificatzione finantziària
Arriscu/rendimentu
Mifid 2
Definitzione de su profilu investidore
Realidade e pertzetzione
Sos errores chi non si depent fàghere
Su consulente finantziàriu comente guida netzessària a sa pianificatzione

PRESENTATZIONE DE S’INITZIATIVA

ANASF est s’Assòtziu de sos professionistas chi faghent s’atividade de oferta foras de sa sede sua e de consulèntzia finantziària. Fundada in su 1977, tenet prus de 12.300 iscritos e est parte ativa e calificada in sos printzipales addòbios istitutzionales de su setore.

In prus chi a s’interesse pro s’amparu, avaloramentu e formatzione de sos iscritos, s’Assòtziu dae semper ponet un’atentu ispetzìficu pro sas initziativas de tutela de sos risparmiadores, in unu percursu chi depet pònnere in contu atinu prus mannu pro sos sèberos de investimentu. S’educatzione finantziària est difatis unu protzessu chi depet incumintzare dae su perìodu iscolàsticu e depet acumpangiare su tzitadinu in ogni fase de sa vida sua.

ANASF, forte de s’esperièntzia de su progetu “economic@mente® – METTI IN CONTO IL TUO FUTURO”, aviadu in su 2009 e dedicadu a sos istudiantes de s’iscola superiore, at fatu un’initziativa de educatzione finantziària pro sos adultos, impreende sas connoschèntzias e sas cumpetèntzias chi sos consulentes finantziàrios ant maduradu in s’atividade issoro de ogni die cun sos risparmiadores.