"Visioni Sarde", rassigna de film in Sini

"Visioni Sarde"

sàbadu 19 de onniasantu

a sas 06,00 de merie, in su Salone parrochiale, in Sini

Dae su 2014 sa Tzineteca de Bologna organizat sa rassigna acapiada a su Fèstival istòricu "Visioni Italiane" chi tenet sa punna de promòvere e valorizare su tzìnema sardu. Su progetu tenet su contributu de sa Regione Autònoma de Sardigna e de sa Fundatzione Sardigna Film Commission. Sa distributzione in Itàlia e in s'èsteru est a incuru de s'assòtziu de promotzione tzinematogràfica "Visioni di Icnhussa" de Bologna e de su Tzìrculu "A. Gramsci" de Torinu.

"Visioni Sarde" est unu percursu culturale chi promovet s'arte de su tzìnema in logos in ue non bi sunt salas tzinematogràficas, organizende projetziones in biddas in ue non b’est unu tzìnema.
In sa rassigna de Sini bi sunt in programma oto cortometràgios chi rapresentant bene sa diversidade culturale de s'ìsula.

Custos  sunt sos tìtulos de sos film:

“Margherita” de Alice Murgia.

“Il volo di Aquilino” de Davide Melis.

“Il Pasquino” de Alessandra Atzori e Milena Tipaldo (MIRA).

“Marina, Marina!” de Sergio Scavio.

“Di notte c’erano le stelle” de Naked Panda.

“L’ultima habanera“ de Carlo Costantino Licheri.

“Un piano perfetto” de Roberto Achenza.

“L’uomo del mercato” de Paola Cireddu.

Sa regista Paola Cireddu at a èssere presente in sala pro faeddare de su traballu suo e arresonare cun su pùblicu.

Informatziones:
Cineteca de Bologna   Situ web: Cineteca di Bologna

Fundatzione Sardigna Film Commission    Situ web: Fondazione Sardegna Film Commission