Die internatzionale de sas fèminas

08/03/2022  -

Sas Natziones Unidas, chi in su 1975 ant proclamadu s’Annu internatzionale de sas fèminas, ant istituidu s’8 de martzu sa Die internatzionale de sas fèminas.

Giai in antis de sas Natziones Unidas in su mundu, in dies diferentes, si cuncordaiant initziativas a favore de s’ugualidade de sos diritos tra òmines e fèminas (diritu de votare, diritos in su traballu, respetu semper e in totue).

Sa ricurrèntzia est nàschida pro resonare e pensare a su chi sas fèminas ant conchistadu e a sas chi ancora sunt sas dificultades medas chi sas fèminas depent gherrare, ancora a dies de oe e in totu su mundu, in  su cuntestu sotziale,  econòmicu, polìticu e culturale, ponende a banda sas diferèntzias ètnicas, culturales, econòmicas o polìticas.

Sa die est ocasione pro resonare de argumentos de importu mannu, comente sa violèntzia contra de sas fèminas , sas dificultades in su traballu o sas pagas de su traballu diferentes tra òmines e fèminas;.

Però, a dolu mannu, bi sunt fèminas chi bivent custa die comente ocasione de ispàssiu cun sas amigas, pro fàghere festa, una festa cummertziale e, a bortas, pagu rispetosa de sa fèminas etotu.