ESAMES PRO ATIVIDADE DE CONSULÈNTZIA TZIRCULATZIONE MEZOS DE TRASPORTU

13/04/2022  -

Sa Provìntzia de Aristanis at cuncordadu pro s'annu 2022 una sessione de sos esames pro leare s’idoneidade professionale a s’esertzìtziu de s’atividade de consulèntzia pro sa tzirculatzione de sos mezos de trasportu in istrada, in cunformidade a su chi est istabilidu dae su Regulamentu aprovadu cun deliberatzione de s'Amministradore Istraordinàriu n. 39/2019 de s’11  de abrile 2019.

Sa prova de s’esame at a èssere MARTIS 14 de LÀMPADAS  2022 a sas 9:00 de mangianu in sa sede de sa Provìntzia de Aristanis – Carrera Carboni sn , Aristanis - Pianu Terra - Àula de su Consìgiu

In sa pàgina printzipale de su situ istitutzionale de sa Provìntzia si agatant custos documentos:

Avisu pùblicu esames

Ischema A1

Ischema A2

Preguntas:

A - Tzirculatzione istradale

B - Trasportu de mertzes

C - Navigatzione

D - Registru Automobilìsticu Pùblicu

E - Regime tributàriu

______________________________________________________________________________

PROVÌNTZIA DE ARISTANIS

Setore Ambiente e Atividades Produtivas

Ufìtziu Trasportos

AVISU PÙBLICU

CUNVOCATZIONE ESAMES PRO LEARE

S’IDONEIDADE PROFESSIONALE PRO S’ESERTZÌTZIU

DE S’ATIVIDADE DE CONSULÈNTZIA PRO SA TZIRCULATZIONE

DE SOS MEZOS DE TRASPORTU IN ISTRADA L. 264/1991.

SU DIRIGENTE

Informat ca cun determinatzione pròpia n. 265 de su 06/04/2022, pro s’ANNU 2022 est istada cuncordada una sessione de sos esames pro leare s’idoneidade professionale pro esertzitare s’atividade de consulèntzia pro sa tzirculatzione de sos mezos de trasportu istradale, in cunformidade a su chi est istabilidu dae su Regulamentu aprovadu cun deliberatzione de s'Amministradore Istraordinàriu n. 39/2019 de s’11 de abrile 2019.

Sa prova de s’esame at a èssere MARTIS 14 DE LÀMPADAS 2022 a sas 9:00 de mangianu

in sa sede de sa Provìntzia de Aristanis – Carrera Carboni sn , Aristanis

Pianu Terra - Àula de su Consìgiu

Sos residentes in sa Provìntzia de Aristanis interessados a leare s’idoneidade in antis mentovada, depent presentare domanda impreende s’ischema A1 allegadu a custu Avisu, chi – pro no èssere esclùdidos – depet èssere compiladu in ogni parte sua, firmadu a manera giusta e depet tènnere allegados totu sos documentos chi serbint.

Sos chi ant giai presentadu sa candidadura pròpia pro sa de duas sessiones de s’annu 2020, cunvocada cun determinatzione dirigentziale n. 1177 de s’08/10/2020, chi sas provas de esame non sunt istadas acabbadas pro more de s’emergèntzia sanitària dae su Covid19, e chèrgiant fàghere s’esame in sa sessione cuncordada pro s’annu 2022, nde depent manifestare sa voluntade impreende s’ischema A2 allegadu a custu Avisu.

Sas domandas de ammissione a s’esame compiladas respetende s’ischema A1 o A2, pro no èssere esclùdidos, depent arribare,

a intro de mesudie (h. 12:00) de LUNIS 9 DE MAJU 2022.

SA domanda si podet presentare cun una de custas modalidades:

1) cun sa PEC a s’indiritzu provìntzia.aristanis@cert.legalmail.it;

2) cun racumandada A/R a s’indiritzu Provìntzia de Aristanis – Setore Ambiente e Atividades Produtivas – Ufìtziu Trasportos - Carrera E. Carboni – 09170 – Aristanis (non balet su timbru postale);

3) cunsignada a manos in sa Provìntzia di Aristanis - Ufìtziu protocollu, carrera Carboni sn Aristanis.

S’esame, comente istabilidu dae s’art. 5, comma 3, de sa L. 264 de  s’08 de austu 1991, tenet una prova iscrita cun preguntas a risposta mùltipla predeterminada, chi pertocant custas disciplinas:

1. A) Tzirculatzione istradale
  2. B) Trasportu mertzes
  3. C) Navigatzione
  4. D) Registru automobilìsticu pùblicu
  5. E) Regime tributàriu

A ogni candidadu at a èssere cunsignada un’ischeda cun chimbe preguntas pro ogni disciplina argumentu de esame, in totu 25 preguntas. Pro sa prova su candidadu tenet a disponimentu duas oras. Ant a èssere cunsiderados idòneos sos candidados chi ant àere rispostu a manera giusta a su nessi a bator preguntas de chimbe pro ogni disciplina argumentu de su programma de esame.

In allegadu a custu Aviso Pùblicu, in su respetu de su dispostu de s'art. 5 de sa Lege 8 de austu 1991, n. 264, est publicadu s'elencu generale de sas preguntas a risposta mùltipla chi, cun s’impreu de unu software informàticu,  ant a èssere postas in sos chistionàrios de s’esame.

At a èssere s’Ufìtziu Trasportos chi at a publicare in s'Albo Pretòriu e in su situ istitutzionale de s'Ente sos nùmenes de sos candidados ammìtidos a sa prova de s’esame, sa  sede, sa die e s’ora de sa cunvocatzione, a su nessi 15 dies in antis de sa die de sa prova.

Custa publicatzione tenet valore de notìfica vàlida pro cale si siat cosa.

Sos candidados ammìtidos a s’esame si depent presentare a sa prova, in su logu e in sa die fissados, cun unu documentu de identidade in cursu de valididade, cumpletu e chi si potzat lèghere in ogni parte sua, si no no ant a èssere ammìtidos. Sos candidados non podent giùghere a intro de sa sede de s’esame paperi pro iscrìere, apuntos, manuscritos, libros o publicatziones de cale si siat genia.

Sos esames s’ant a fàghere in su respetu de sos disponimentos de lege pro cumbàtere sa difusione de su COVID 19 chi ant a èssere in vigore cando s’at a fàghere s’esame; sas modalidades de respetu de sas règulas ant a èssere comunicadas cun informativa aposta publicada in s’Albo Pretòriu e in su situ istitutzionale paris cun s’elencu de sos ammìtidos.

Sas modalidades de acumprimentu de s’esame sunt iscritas a manera pretzisa in su “Regulamentu pro leare s’idoneidade professionale pro esertzitare s’atividade de consulèntzia pro sa tzirculatzione de sos mezos de trasportu istradale  l. 264/1991” a disponimentu in www.provìntzia.aristanis.it , setzione “Regolamenti”.

Pro informatziones preguntare a s'Ufìtziu Trasportos su martis e sa giòbia dae sas 10:00 a mesudie (h. 12:00) a custu nùmeru de telèfono tel. 0783 793309.

Su Dirigente

Dot. Raffaele Melette